ProWein 2025 – Un fel de Campionat Mondial al Vinurilor

Între 16 și 18 Martie 2025 a avut loc la Dusseldorf, Germania, ceea ce în lumea cunoscătorilor de vin este asemănător unei mari întâlniri/competiții, la scară planetară - Târgul internațional de vinuri ProWein. Cum s-a văzut evenimentul din interior, prin prisma Cramei Oprișor, o să descifrăm împreună imediat.
31/03/2025
2 mins read

Doar când auzi: Lume, Lume! 4200 de expozanți (participanți) din 65 de națiuni de pe glob, desfășurați în 11 hale/ spații te ia un pic cu amețeală, mai ales că la toate acestea îți închipui fluxul continuu de oameni ce vizitează târgul, în cele trei zile.

E mai ceva ca la un Campionat Mondial, sau mai bine spus e o sărbătoare-gigant a vinului, în care ești la curent cu tot ce se mai degustă pe lumea asta largă. E și tradiție și inovație împreună, într-un spectacol luxuriant. Avem gusturi fine în pahare speciale, culori care mai de care pe etichete, forme și volume interesante ale sticlelor, deci tot ce trebuie pentru o regie completă.

Începând descrierea în vecinătatea termenilor din lumea fotbalistică a Campionatului Mondial vom continua în aceeași notă încercând să vedem cum a “jucat” Crama Oprișor la acest nivel înalt. Ce strategie am abordat, pe cine am aruncat în prima linie și mai ales care a fost viziunea partidei din interiorul terenului.

Trebuie să menționam că de fiecare dată suntem sub culorile naționalei, standul României fiind vizibil și impresionat în contextul general.

Așadar dăm legătura comentatorului aflat la fața locului și ascultăm cu atenție sporită câteva fragmente din fenomen:

“Stimați spectatori suntem în direct din Dusseldorf, de pe ProWein Arena unde echipa Cramei Oprișor aliniază un 11 remarcabil. Vedem o selecție bine făcută ce îmbină talentul cu forța și valoarea cu tradiția. Componenții au fost bine integrați, iar antrenamentele s-au dovedit intense, în vederea unor eventuale prelungiri în degustare. Antrenorul nostru, deja celebrul Cabernet Sauvignon Crama Oprișor, cunoscut printre cunoscătorii fenomenului ca “Eticheta Roșie” a avut o misiune dificilă în selecție, având în vedere numărul mare de talente oltenești.

Așadar, gardianul buturilor cu o apărare de fier este Feteasca Neagră – Crama Oprișor, rudă de linie a antrenorului, dar care nu poate fi bănuit de nepotisme. Să spunem și că sistemul ales este clasicul 4-4-2 ce ne asigură echilibru în orice moment al jocului. Pe linia  defensivă am așezat 4 CALOIENI – Sauvignon Blanc, Feteasca Neagră, Merlot și Rose. La mijloc ne-am concentrat pe STIL de Oprișor, în formula de 4 – Tămâioasa Românească, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagră și Chardonnay, iar în atac am combinat doi viteziști – CALOIAN Pinot Grigio și STIL Shiraz.

Cu așa formulă de start meciul e deja câștigat de la vestiare, sau mai bine zis din Cramă.

Reprizele de degustări au fost intense, s-a jucat pe contre, dar în final spiritul Olteniei Vii a fost la mare înălțime. Nici nu a fost nevoie de pauza, reprizele repetându-se de plăcere.

I-am dovedit și de data asta, au zis că vor să ne vadă și anii viitori în formă maximă și se anunță niște transferuri spectaculoase de sticle. Vorba aceea – cea mai bună apărare e atacul.”

Recent Comments

No comments to show.

Newsletter

Most Viewed

Latest from Blog

Istoria unei Ispite

Într-o zi de primăvară, într-un an pe care doar soarta îl putea alege așa de bine, un grup restrâns de oameni din cercul Cramei Oprișor au pus la cale, în taină, apariția uneia dintre cele mai spectaculoase idei de artă și vin. În lumea modei, secvența de la finalul prezentărilor,

TINERII ARTIȘTI ȘI DESENUL CONTEMPORAN

În dorința de a continua promovarea lor, nu doar pe perioada evenimentului ci și după, încercăm un experiment – material mai deosebit, în care o parte din finaliști își vor pune întrebări unul altuia (în cascadă, tip pipe-line).Prima întrebare pornește de la Crama Oprișor, artistul urmând să ne răspundă, apoi

Un muzeu, un om, o viziune

Ca Partener și Sponsor al MNAC București, Crama Oprișor a ales și un rol de cercetare, nu numai de suport, asupra fenomenului contemporan artistic românesc. Din acest punct deschidem o serie de Q&A cu personalități ale culturii naționale încercând să înțelegem direcția, sensurile, posibilitățile și dezvoltarea acestui domeniului esențial. Deschidem

O ISPITĂ nu vine niciodată singură

Lansarea celei de-a doua litere I din conceptul ISPITA by Liviu Grigorică, INSTINCT, a creat vâlvă printr-un lanț interesant de fenomene legate cumva între ele. Descoperind a cincea literă-desen o întrezăream deja pe ultima, cea de-a șasea – A-ul ISPITEI. Deci două dintr-o lovitură, nu la nivelul Croitorașului cel viteaz,

30 de ani de Crama Oprișor

Ce reprezintă 30 de ani de Crama Oprișor în 2024? Oltenia Profundă cum se definește pe harta vinurilor din România? De ce Artă și Vin? Ce se vede la orizont? Acestea sunt, la moment aniversar, întrebările prin care încercăm să “iscodim” un pic prezentul, trecutul și viitorul Cramei Oprișor, dintr-o
Go toTop

Don't Miss

Istoria unei Ispite

Într-o zi de primăvară, într-un an pe care doar soarta îl putea