Într-un astfel de context a fost o plăcere pentru Crama Oprișor să fie Wine Partner al Galeriei Catinca Tăbăcaru. Catinca, a reușit să pună cap la cap în ultimul eveniment cultural din galerie, al anului 2024, trei idei curatoriale unite prin teme profunde: relația complexă dintre natură, viața urbană și condiția umană. În același timp este fascinant, parcurgînd discursurile, să descoperi trei perspective originale și spectaculoase.
În Spațiul principal al galeriei, lucrările Nonei Inescu din expoziția Ecuator Nocturn ne-au purtat într-o reflecție subtilă asupra colapsului ecologic și a modului în care corpurile, umane și non-umane reacționează în fața acestor schimbări. Instalațiile, fotografiile și sculpturile sale au creat o atmosferă profundă, în care poți simți legătura delicată dintre corpuri și mediile lor. A fost un prilej de a explora o a doua expoziție personală a artistei multidisciplinare în România.
Spațiul de proiecte a devenit un univers suprarealist, în care Mara Verhoogt ne-a invitat într-o lume a viselor și a nostalgiei, numită I Want to Be the Moment in a Dream. Prin sculpturile și instalațiile video, artista a surprins un sentiment aparte, inspirat din melodia De-ai fi tu salcie la mal. Trăirile contradictorii și coliziunile dintre spațiile urbane, fantastice și natură au dat naștere unui areal imersiv, ce trezește întrebări legate de structurile identitare. Obiecte simbolice, aproape totemice sunt repere conceptuale ale unui traseu creat de Mara într-un mini “white-cube” spațial.
În Spațiul Atelier, Ciprian Paleologu a dus mai departe proiectul său de lungă durată, The Human Project. Proiectul ce abordează complexitatea existenței umane, inițiat în 2000, continuă cu etapa a 13-a – The Corrective Research Institute. Această etapă invită publicul să devină parte dintr-o cercetare profundă asupra vibrațiilor umane, prin factori precum, fericirea, bunătatea, credința, frica, furia și indiferența. Temele au fost expuse și studiate prin mai multe medii vizuale precum sculptură, desen și fotografie. În același timp a fost debutul Institutului de Cercetări Corective, cu sediul în Calea Vitan 17, iar în acest moment orice persoană care dorește să îți măsoare unul din cei 6 factori umani menționați anterior poate apela la o programare la Institut și va avea posibilitatea de a avea o analiză complexă, determinată printr-un proces spectaculos.

Seara a fost permanent vibrantă, printr-o experiență audio și culinară creată de Chlorys, entitate artistică multi-senzorială spectaculară.
Nouă ne-a plăcut, vă invităm și pe voi să mergeți până la primăvară să descoperiți la Galeria Catinca Tăbăcaru un mediu de reflecție, o bucurie a minții și ochilor.
Contact: catincatabacaru.com
